maandag 4 mei 2009

Dag 25 Morro Bay –-> Los Angeles 270 mijl/ 432 km
zaterdag 14 aug 2004

We besluiten vandaag zover mogelijk richting Los Angeles te gaan. De hotelkamers zijn aan de kust in het weekend schaars en de prijzen hoog. We gokken op een hotel mét zwemband in L.A.
De eerste stop van vandaag is noord Pismo Beach.
We zien een prachtig stukje rotsformatie en een stukje strand. Het duurt bijna een half uur voordat wij ontdekt hebben waar de opgang naar het strand is; dit blijkt een voetpad naast de parkeerplaats van één van de hotels te zijn. Hier vliegen de bruine pelikanen laag over, maar ze laten zich niet fotograferen. We blijven even op het strand en rijden dan door naar het toeristische Pismo Beach-City.
Het is hier heel wat drukker dan bij het noordelijke deel waar we eerder waren, maar toch is het leuk. We ontbijten op het terras van een eethuisje. Jos is degene die zich nu niet zo lekker voelt dus terwijl ik geniet van mijn omelet met aardappelschijfjes moet Jos het doen met kale toast. Op de pier is het druk met toeristen en vissers. We maken, op verzoek van een gezin uit San Francisco, een foto van hun en vervolgen dan ons weg richting Solvang. Solvang is een Deens dorp dat ons deed denken aan de Zaanse Schans; allemaal kleurige houten huisjes. Hoe krijg je het bedacht zo’n Deens dorp. Maar het is wel weer eens iets heel anders dan we verder tijdens onze vakantie hebben gezien.
We vervolgen onze weg naar Santa Barabara en wandelen een stukje over het strand en proberen “onze” pelikaan te fotograferen, wederom zonder resultaat. We blijven niet zo heel lang op het strand. Bij het zien van de kermisattracties aan de kust rijden we maar snel door naar de Hollywood-Inn South waar wij om 16.00 uur aankomen en een prima kamer krijgen toegewezen. We gaan natuurlijk eerst even zwemmen. In dit hotel mag je 30 minuten gratis internetten. Precies lang genoeg om even de mail te checken. ’s Avonds eten we naar volle tevredenheid bij de Mexicaanse buurman.