maandag 4 mei 2009

Dag 7 Phoenix --> Seodona --> Flagstaff 216 mijl/ 345,6 km
dinsdag 27 juli 2004

Na het ontbijt aan de receptionist van het hotel gevraagd of zij geen winkel wisten die snel een bril kon maken. Het blijkt dat de keten van Eyemaster een 1-uur service heeft. Amerika heeft echt zo zijn voordelen hoor. Omdat het vandaag weer een stralende dag beloofd te worden (en de zonnebril dus dienst kan doen) besluiten we aan het eind van de middag een Eyemasters te zoeken. Met de gouden gids functie van de neverlost moet dat geen probleem zijn.
Als eerste staat voor vandaag Montezuma Castle op het programma. De ruïnes van Montezuma Castle liggen vlak bij Interstate 17 tussen Phoenix en Flagstaff, ongeveer 150 kilometer ten noorden van Phoenix. Montezuma Castle is een vijf verdiepingen tellend bouwwerk met twintig kamers, dat tussen 1100 en 1200 gebouwd is. Het geheel zit 30 meter boven de grond in een rotswand. Het is één van de best bewaarde prehistorische Indiaanse nederzettingen van geheel Arizona. Daarna gingen we naar berggehucht Jerome; 25 jaar geleden nog een ghosttown, maar nu terug bewoond door een 400-tal mensen (vooral kunstenaars). Dit voormalig kopermijnstadje ligt als het ware op de rand van een berg. Een deel van het oude centrum is gerestaureerd. Vlakbij Jerome in het plaatsje Clarkdale ligt het Tuzigoot monument. Deze oude indiaanse nederzetting ligt bovenop een heuvel en je kunt er gerestaureerde ruines van de indianenpueblo die uit 11e -15e eeuw stammen bezichtigen. Er is een (koel) en duidelijk informatiecentrum. Na een lunch in Cottonwood vervolgen wij onze weg naar het Red Rock State Park. Dit is een park ($6,=) met prachtige uitzichten op rode rotsformaties en wandelroutes. Als je echter niet van plan met om te gaan wandelen hoef je het park niet echt in. De weg (speciale loop) er langs biedt eveneens goede uitzichten op al het moois. We rijden door naar Sedona waar we helaas niet al te lang kunnen blijven. Hier is geen eyemasters en we willen niet al te laat bij de opticien zijn, zodat er voor het donker een nieuwe bril is aangeschaft. We onthouden Sedona als plaats die we nog willen zien voor als we ooit weer eens hier zijn. Wel maken we nog een korte stop bij Oak Creek Canyon en vervolgens onze weg naar Flagstaff, gelegen op een hoogte van ruim 2.100 meter aan de voet van de San Francisco Mountains, waar we een slaapplaats vinden bij de Ramada. In de shopping mall vinden we de juiste opticien en met een uurtje wachten heeft Jos een nieuwe bril.
Gelukkig hadden ze een ruime keuze uit modellen want we waren al bang dat de échte Amerikaanse brillen zoals alles in Amerika zijn: groot. ’s Avonds rijden we naar het centrum voor een leuk restaurantje. Keuze genoeg in Flagstaff. We eten een prima steak en de bediening is een tikje overdreven maar wel goed; dan is het geven van 20% fooi niet erg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.